Kuukautisverta imevät pikkarit ja miksi ne ovat parasta, mitä alapäälleni on hetkeen tapahtunut

Älä nyt rakas Insinöörini ota otsikosta nokkiisi. Jos minun alapäälleni kuuluu hyvää (olkoonkin, ettei se liity tällä kertaa sinuun), niin sinullekin kuuluu hyvää.

Nimittäin silloin tällöin alapääjutut vaativat välineurheilua. Joskus välineet ovat hieman seksikkäämpiä, kuten surisevia leluja. Joskus ne taas ovat pikkuhousut, jotka imevät kuukautisverta.

Tahdon heti alkuun heittää disclaimerin: Tässä tekstissä puhutaan suorin sanankääntein ihmiseritteistä, kuukautisverestä ja (minun) sukupuolielimistä. Jos se on sinulle liikaa, kannattaa mahdollisesti vaihtaa tekstiä tai koko blogia.

Miksi sitten ei pärjäisi marketista saatavilla siteillä ja tamponeilla? Varmasti moni pärjääkin. Se on oikeasti huippuhienoa, kun ei tunne menkkojen aikana tai jälkeen minkäänlaista epämukavuutta, joka johtuisi kuukautissuojista. Mielestäni jokainen, jolla on kuukautiset, ansaitsee ne kivuttomina.

Minun vaginani muuttui tamponien käytöstä kuivaksi erämaaksi, johon koskeminen teki kipeää. Samoin kävi siteiden kanssa. Limakalvoni kärsivät vuosia, ennen kuin tajusin vaihtaa kuukautiskuppiin.

Onneksi tajusin. Kuukautiskupin voimin pärjäilinkin monta vuotta, koska vointini hypähti kerralla sen myötä niin paljon paremmaksi, etten osannut kaivata mitään muuta.

Ja sekin kuukautiskupissa on hienoa, että nykyään niitäkin voi ostaa marketista!

En kuitenkaan pärjää pelkällä kuukautiskupilla. Varsinkin runsaina vuotopäivinä oli tarpeen pitää myös pikkuhousunsuojaa, eikä pelkästään kupin ylitäyttymiseen liittyvien vahinkojen varalta. Valkovuoto valuu minulla aina kupin ohi, ja sen mukana luikertelee menkkojen aikana myös verta. Ei mukava juttu pikkareille eikä omalle fiilikselle.

Lopulta pikkuhousunsuojat alkoivat tuntua yhtä kamalilta kuin terveyssiteet. Ne kutittivat, hankasivat ja kuivattivat. Menkkojen jälkeen alapäässäni hinkkasi toisiaan vasten kaksi rapsakan kuivaa kahvikorppua, joissa vipelsi sokerinmuruja syöviä muurahaisia. Kutina oli sietämätöntä, suorastaan pakokauhua aiheuttavaa.

Menkkojen jälkeen alapäässäni hinkkasi toisiaan vasten kaksi rapsakan kuivaa kahvikorppua, joissa vipelsi sokerinmuruja syöviä muurahaisia.

Ajattelin ensin vain tulleeni vanhaksi ja kuivaksi (olen 30). Menin apteekkiin ja ostin intiimivoiteen, joka auttaa iän myötä kuivahtaneisiin paikkoihin. Sivelin sillä alapäätäni menkkojen aikana ja sen jälkeen. Se auttoi hetkellisesti akuuttiin kutinaan, mutta tunne ei kestänyt.

On varmaan sanomattakin selvää, että vaiva alkoi vaikuttaa myös seksielämään. Mikään määrä liukuvoidetta ei auttanut sitä tosiasiaa, että häpyhuulia aristi kivuliaasti monta päivää menkkojen jälkeen.

Olin jo luovuttanut ja ostamassa sitä menopaussin jo ohittaneille tarkoitettua paksumpaa jytyvoidetta, kun blogeja selaillessani näin tekstin kuukautisverta imevistä pikkuhousuista.

Miten nerokasta. Ei enää korputtavia siteitä, vain pehmeää puuvillaa minun ja maailman välissä.

Minun vaakakupissani eniten painoi oma terveyteni, mutta ei sekään haittaa, että en tuota enää lainkaan kuukautissuojajätettä. Jokaisten kuukautisteni aikana roskiin meni arviolta 4 terveyssidettä ja 7 pikkuhousunsuojaa kääreineen. Ennen käytin myös tamponeja, joita kului noin 7 kappaletta muoviasettimineen.

Kertakäyttösuojiin uppoaa myös rahaa. Minun käyttämäni terveyssidepaketti maksaa Prismassa 2 euroa 25 senttiä paketti ja pikkuhousunsuojat 2 euroa 15 senttiä. Jos olisin käyttänyt vielä asettimellisia tamponeja, niistä saisin pulittaa jopa 4 euroa 50 senttiä rasiasta.

Kun kuukautiset tulevat kerran neljässä viikossa noin 40 vuoden ajan, voit tehdä siitä laskutoimitukset.

Thinx Cheeky -menkkapikkarit, kevyt imukyky, imee jopa yhden normaalin tamponin verran kuukautisverta.

Sitten niihin menkkapikkareihin. Tilasin omani suoraan kuukautisverta imeviin vaatteisiin keskittyneen yhdysvaltalaisbrändi Thinxin verkkokaupasta.

Suomessa Thinxin pikkareita myy Nudge Helsingissä, jos sattuu liikkumaan pääkaupunkiseudulla. Minä kun en liiku, en ainakaan nyt korona-aikana.

Tilaus tuli perille Tampereelle jenkkipostin koronarajoitteista huolimatta nopeasti, parissa viikossa.

Menkkapikkarit on suunniteltu sopiviksi mutta napakoiksi. Kokemukseni on, että verkkosivuilta löytyvään kokotaulukkoon ja mittanauhaan voi luottaa. Minun kokoni oli M. Jos arveluttaa, Nudgessa pikkuhousuja saa tietojeni mukaan myös sovittaa. 

Myyntipuhe väitti, että superpikkarit imisivät neljän tamponin verran kuukautisverta.

Tarkoituksenani oli jatkossa käyttää menkkapikkareita yhdessä kuukautiskupin kanssa, mutta hommasin silti yhdet superimukykyiset pikkarit. Myyntipuhe väitti, että superpikkarit imisivät neljän tamponin verran kuukautisverta.

Naureskelin epäuskoisena ja mietin, että olisihan se ihan kiva, jos voisin joskus vuotopäivänä lepuuttaa alapäätäni muutaman tunnin, joina olen tunkematta sinne yhtään mitään.

Tätä blogitekstiä varten halusin kuitenkin laittaa superpikkarit kunnon testiin: kuinka monta tuntia ne selviäisivät ilman kuukuppia ennen kuin vuotaisivat läpi?

Thinx Super High Waist -menkkapikkarit, superimukykyiset, imevät jopa neljän normaalin tamponin verran kuukautisverta.

Kun viimein koitti seuraava pääpäivä (vakiintunut nimitykseni kuukautisten runsasvuotoisimmalle ja vittumaisimmalle päivälle), vedin aamukahdeksalta supermenkkapöksyt jalkaani ja hämmästyin.

Olin kuvitellut oloni menkkapikkareissa avuttomaksi free bleeding -aktivistiksi, joka pian tuhrisi housunsa ja työtuolinsa kuukautisvereen.

Olin kuvitellut oloni menkkapikkareissa avuttomaksi free bleeding -aktivistiksi, joka pian tuhrisi housunsa ja työtuolinsa kuukautisvereen. Saman tien kun sain pöksyt jalkaani, epävarmuus katosi.

Tunne oli sama, kuin housuissa olisi ollut terveysside. Siis sillä erolla, että side ei ollut sukupuolielimiä pahoinpitelevää sellumassaa, eikä side näkynyt millään tavalla ulospäin, ei edes vaatteiden läpi.

Kului pari tuntia. Ei mitään.

Tuli lounastauko. Olo oli normaali. Alapäässä tuntui mukavan pehmeältä ja hieman kostealta, mutta ei akuutilta tulvalta. Ulkopuolelta housut olivat rutikuivat.

Työpäivä päättyi. Ei vieläkään mitään.

Lähdin koiran kanssa lenkille, kokkailin ja makoilin sohvalla telkkarin edessä. Ei mitään. Housut tuntuivat edelleen kuivilta.

Kun pöksyt olivat olleet jalassani yhteensä 14 tuntia, päätin jo hygienian vuoksi luovuttaa.

Kun pöksyt olivat olleet jalassani yhteensä 14 tuntia, päätin jo hygienian vuoksi luovuttaa. Kun riisuin housut, ne eivät edes näyttäneet käytetyiltä, vaan täysin kuivilta! Käsittämätöntä.

Luvassa oli jo etukäteen ällöämäni vaihe: pikkareiden huuhtelu.

Huljuttelin haaraosaa hanan alla ne pari minuuttia, jonka aikana vesi näytti punaiselta. Ei edes ollut ällöttävää, vaan naurettavan helppoa. Rutistin pikkareista ylimääräisen veden ja laitoin ne kuivumaan naulakosta roikkuvaan verkkopyykkipussiin. Lopulta pesin menkkapikkarit koneessa 40 asteessa, ja ne näyttivät taas kuin uusilta.

On aivan päivänselvää, että jatkossa jokainen pääpäiväni on supermenkkapikkaripäivä. Niin mukavaa se oli.

Thinx Thong -menkkapikkarit, kevyin imukyky, imee jopa puolikkaan normaalin tamponin verran kuukautisverta. Kätevät esim. silloin, kun odottaa menkkojen alkamista.

Muina menkkapäivinä käytin kuukautiskupin kanssa pikkareita, joiden imukyky oli Thinxin valikoiman kevyimmästä päästä. Silti nekin lupaavat imeä jopa yhden tamponin verran kuukautisverta.

Kevyemmän imukyvyn pikkuhousuissa ei tule tunnetta sisäänrakennetusta terveyssiteestä, vaan olo on kuin missä tahansa pikkareissa. Puuttuu vain ikävä tunne siitä, että valkovuoto tai ohivuodot tihkuisivat pikkareiden läpi muihin vaatteisiin ja huonekaluihin.

Kaikki tilaamani menkkapikkarit tuntuvat laadukkailta ja mukavilta ja kovaa käyttöä kestäviltä. Myös muotoiluissa ja kuoseissa oli valinnanvaraa.

Käytän normaalisti vain mustia alusvaatteita, joten halusin menkkapikkareista vähän villimmät, niin ne erottuvat pikkuhousulaatikosta. Thinxin verkkokaupassa on runsaasti myös hienovaraisia menkkapikkareita, joita ei ole erottaa tavallisista pikkuhousuista mitenkään, jos et halua tehdä numeroa menkoistasi.

Minä haluan, kuten huomaatte.

Ja sitten vielä grande finale.

Koitti kuukautisten viimeinen päivä, ja minusta tuntui aivan kuin koko menkkoja ei olisi ollutkaan.

Kipua tai kutinaa ei ollut koskaan ilmaantunutkaan. Jo kuukausia maanisesti käyttämäni alapäälle tarkoitettu kosteusvoidepurkki kökötti koskemattomana kylpyhuoneen peilikaapissa ja minulla oli auvoinen olo.

Tarvitseeko vielä perustella, miksi kuukautisverta imevät pikkarit on mahdollisesti 2020-luvun parhaita keksintöjä? Mielestäni ei.

PS. Ei ole maksettu mainos, kuten ei mikään muukaan tässä blogissa. Suosittelen ja testaan hyviä juttuja omaksi ilokseni, koska voin.

Lue lisää menkkajuttuja:

Kuinka päättää häiden päivämäärä (kuukautiskierron mukaan)

Yksi vastaus artikkeliin “Kuukautisverta imevät pikkarit ja miksi ne ovat parasta, mitä alapäälleni on hetkeen tapahtunut”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *